Paul Dobbelaar

Paul Dobbelaar

Sportarts / bewegingswetenschapper
BIG: 19045208601

Paul heeft de studie gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting Bewegingswetenschappen gevolgd aan de Universiteit Maastricht, en aansluitend geneeskunde gestudeerd, eveneens aan de Universiteit Maastricht. Na het afstuderen als arts is hij in 1995 gestart met de specialisatie Sportgeneeskunde en is sinds 1 januari 2000 geregistreerd als sportarts. 


Paul heeft specifieke kennis over blessures bij hardlopen en over overbelastingsblessures van schouders en onderste extremiteiten. Daarnaast is hij expert in hoogtegeneeskunde en sportklimblessures.

Paul heeft hij veel ervaring in de sportmedische begeleiding van wielrenners, triatleten en andere duursporters.
Hij is bondsarts geweest van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging en hoofd van de medische staf van bvo Fortuna Sittard.

Hij is zelf actief geweest in de atletiek en de bergsport, De laatste jaren is hij actief als recreatief wielrenner, hardloper, bergsporter en (off-piste)skier.Paul woont in Maastricht, is gehuwd en heeft 2 zonen.

Paul Grandjean P.C.

Paul Grandjean P.C.

Sportarts
BIG: 39047947001

Paul deed zijn opleiding geneeskunde in Nijmegen, alwaar hij in 1997 cum laude afstudeerde als arts. Alvorens zich te specialiseren in sportgeneeskunde was hij in opleiding tot neurochirurg. Sinds 2007 is hij geregistreerd als sportarts. In 2015 behaalde hij cum laude het IOC Diploma in Sports Medicine.

Paul is werkzaam bij Orbis Sport en revalidatiecentrum Adelante. Inspanningsfysiologie is zijn aandachtsgebied, met specifieke interesse in duur- en wielersport en het trainen van mensen met beperkingen. Hij is trainer/coach van het handbiketeam ’Adelante on Wheels’ en internationaal medical classifier voor paratriathlon bij NTB/ITU.

In het verleden was hij actief in roeien, karate, klim- en bergsport. Mountainbiken is al jaren zijn voornaamste sportieve passie, liefst in combinatie met avontuurlijke reizen.

Paul woont in Maastricht met zijn vriendin en hun 10 fietsen.