Paul Dobbelaar

Paul Dobbelaar

Sportarts / bewegingswetenschapper
BIG: 19045208601

Paul heeft de studie gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting Bewegingswetenschappen gevolgd aan de Universiteit Maastricht, en aansluitend geneeskunde gestudeerd, eveneens aan de Universiteit Maastricht. Na het afstuderen als arts is hij in 1995 gestart met de specialisatie Sportgeneeskunde en is sinds 1 januari 2000 geregistreerd als sportarts. 


Paul heeft specifieke kennis over blessures bij hardlopen en over overbelastingsblessures van schouders en onderste extremiteiten. Daarnaast is hij expert in hoogtegeneeskunde en sportklimblessures.

Paul heeft hij veel ervaring in de sportmedische begeleiding van wielrenners, triatleten en andere duursporters.
Hij is bondsarts geweest van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging en hoofd van de medische staf van bvo Fortuna Sittard.

Hij is zelf actief geweest in de atletiek en de bergsport, De laatste jaren is hij actief als recreatief wielrenner, hardloper, bergsporter en (off-piste)skier.Paul woont in Maastricht, is gehuwd en heeft 2 zonen.

Hans Schipper

Hans Schipper

Sportarts
BIG: 49049063001

Hans heeft eerst medische biologie gestudeerd in Utrecht en vervolgens geneeskunde. Na een zijstap in de ICT startte hij in 2005 met de opleiding sportgeneeskunde. In 2009 rondde hij deze opleiding met succes af.
In 2015 heeft hij met succes de opleiding IOC Diploma in Sports Medicine afgerond. Op het moment volgt hij de opleiding tot structural integrator volgens het Anatomy Trains principe.

Hans heeft veel ervaring als looptrainer en heeft mede daardoor specifieke kennis op het gebied van hardlopen, loopanalyse en trainingsleer. Zijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn voet/onderbeen en romp/bekkenregio.

Hans is een sporter in hart en nieren. Op 16-jarige leeftijd is hij begonnen met hardlopen en is daar nooit meer mee opgehouden. Hij houdt zich momenteel vooral bezig met trailrunnen.
Andere hobby's zijn wielrennen, langlaufen en (ski)trektochten.

Hans woont in Beesel samen met zijn vriendin en 2 Siberische husky's.

Paul Grandjean

Paul Grandjean

Sportarts
BIG: 39047947001

Paul deed zijn opleiding geneeskunde in Nijmegen, alwaar hij in 1997 cum laude afstudeerde als arts. Alvorens zich te specialiseren in sportgeneeskunde was hij in opleiding tot neurochirurg. Sinds 2007 is hij geregistreerd als sportarts. In 2015 behaalde hij cum laude het IOC Diploma in Sports Medicine.

Paul is werkzaam bij Orbis Sport en revalidatiecentrum Adelante. Inspanningsfysiologie is zijn aandachtsgebied, met specifieke interesse in duur- en wielersport en het trainen van mensen met beperkingen. Hij is trainer/coach van het handbiketeam ’Adelante on Wheels’ en internationaal medical classifier voor paratriathlon bij NTB/ITU.

In het verleden was hij actief in roeien, karate, klim- en bergsport. Mountainbiken is al jaren zijn voornaamste sportieve passie, liefst in combinatie met avontuurlijke reizen.

Paul woont in Maastricht met zijn vriendin en hun 10 fietsen.